Objavljeno: 16. 05. 2017 - 9:03
EMDR (Eye movement and desensitization reprocessing)

EMDR (EYE MOVEMENT AND DESINZITATION REPROCESSING) provodi se u suradnji sa talijanskom EMDR asocijacijom ( http://emdr.it/ )

Ovaj psihoterapijski pristup je prvenstveno osmišljen kako bi umanjio napetost povezanu s bolnim sjećanjima. Primjenom ove metode pospješuje se i ubrzava pristup bolnim sjećanjima te se kroz terapijski postupak dolazi do povezivanja bolnog iskustva s mehanizmima prilagodbe unutar psihičkog kapaciteta.

Poslije uspješnog EMDR tretmana  bolna su sjećanja znatno smanjena ili iščezla, negativna vjerovanja su preoblikovana a psihička uznemirenost je umanjena. Tijekom EMDR terapije osoba je u kratkim periodima  usmjerena na svoja negativna, uznemirujuća sjećanja dok ga terapeut  istovremeno usmjerava tijekom terapije na vanjsku stimulaciju.  Terapeut kao vanjsku stimulaciju uglavnom koristi lateralne i/ili vertikalne pokrete očima (brzo izmjenjivanje pokreta očnih jabučica u smjeru lijevo-desno i/ili gore-dolje), iako može koristiti i druge stimulanse kao što je tapkanje po koljenima ili ramenima kao i zvučne stimulacije.

Uspješnost ove psihoterapijske metode zasniva se na shvaćanju kako EMDR tehnika ubrzava pristup bolnim sjećanjima tako da se pojačava obrada informacija, razvijaju se nova saznanja i uvjerenja, umanjuje se ili eliminira emocionalna napetost i stvara se povezanost između bolnih sjećanja i usvojenih novih znanja http://www.emdr.com/what-is-emdr .

U poslovanju se sve češće koristi EMDR tehnika  sa svrhom poboljšanja fokusa i koncentracije, ostvarivanja ravnoteže između mentalnog fokusa, tjelesne izdržljivosti i emocija koje se reguliraju između njih.

Koristi se metoda instalacije resursa kako bi se onemogućile vanjske i unutarnje distrakcije.

EMDR (Eye movement and desensitization reprocessing)

Zainteresirani ste za edukaciju? Pošaljite upit

  Edukacije